20100113

Διαπιστώσεις!

1. Είναι σημαντικό και πρέπει και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να αντιληφθεί το εξής. Αν στον τελευταίο αγώνα (αλλά και σε αρκετούς άλλους) αντίπαλος του εθνικού ήταν η ομάδα των ακατονόμαστων θα είχε πάρει ένα ή δύο πέναλτι και τουλάχιστον μία κόκκινη την ίδια ώρα που ενώ θα της επιτρεπόταν να παίζει σκληρά ή και αντιαθλητικά τα σφυρίγματα θα ήταν συντριπτικά υπέρ της.

2. Η Ομάδα έχει αριθμητικά λίγες αλλά σοβαρές αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις (τερματοφύλακα ίσως και στόπερ αξίας).

3. Δυστυχώς οι αδυναμίες σε πρόσωπα που προαναφέρω αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα και μεγεθύνονται λόγω πολύ πιο σημαντικών αδυναμιών στη νοοτροπία της ομάδας. Για τη νοοτροπία αυτή σίγουρα αντιστοιχεί μερίδιο ευθύνης στον προπονητή, όχι όμως το μεγαλύτερο.

4. Οι κύριες αδυναμίες του προπονητή είναι: (α) το ότι φαίνεται να έπεισε τη διοίκηση ότι θα ήταν καλύτερα να του δώσει εν λευκώ έλεγχο της ομάδας, ακόμα και όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας- ζήτημα στο οποίο ξεκάθαρα και εκνευριστικά απότυχε ξανά και ξανά (β) έχει σοβαρές και προκλητικές εμμονές, συμπάθειες και αντιπάθειες από τις οποίες αδυνατεί να απαλλαγεί ακόμα και όταν συνεχώς εκτίθεται από αυτές και (γ) απότυχε στις επιλογές τους για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

5. Οι πραγματικοί παίχτες ηγέτες στην ομάδα είναι είδος σε έλλειψη. Με εξαίρεση τους Ηλία και Κωνσταντίνου οι οποίοι έχουν κάποια ηγετικά χαρακτηριστικά οι υπόλοιποι, ακόμα και αυτοί που αγωνιστικά έχουν προσφέρει (Εφραίμ, Ντάβιντσον κλπ) δυστυχώς δεν έχουν την προσωπικότητα να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, και δεν εννοώ με την απόδοση τους αλλά εμψυχώνοντας τους και στηρίζοντας τους. Ο δε Μακρίδης ακόμα φαίνεται δεν είναι σε θέση να αναλάβει αυτό το ρόλο.

6. Έχουμε αδυναμίες σε ανθρώπους μέσα και έξω από το γήπεδο οι οποίοι να είναι σε θέση να μεταδώσουν την τρέλα και την αρρώστια του Ομονοιάτη αλλά και την ΙΔΕΑ της Ομόνοιας στους αθλητές μας. Φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο άτομο στη διοίκηση που να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να μπορεί να μεταδώσει αυτή την φλόγα στους αθλητές μας. Ωστόσο πιστεύω ότι μια διμελής ή τριμελής ομάδα «εφορείας» θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά. Και διευκρινίζω ότι δεν μιλώ για τις εφορείες τύπου μαυρή και σία αλλά ούτε για το ρόλο που έχει το άτομο που εργάζεται αυτή τη στιγμή στο σωματείο. Μιλώ για δύο τρία άτομα που συνολικά να συνδυάζουν δυναμισμό, ικανότητα επικοινωνίας και εμψύχωσης. Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν αυτό που φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει οι παίχτες, την πόρωση μας με αυτή την ομάδα, και η ευθύνη τους θα έχει σαν στόχο να ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ τη δουλειά του προπονητή και όχι να τον αντικαθιστά.

7. Είναι σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν ότι προτεραιότητα τους πρέπει να είναι ο κόσμος (δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό έχει να πανηγυριστεί από όλη την ομάδα ένα γκολ με τον κόσμο) και ότι στο τέλος της μέρας ο εργοδότης τους είναι η διοίκηση και σε αυτή είναι υπόλογοι .

Πάντως, η ισχυρή μου άποψη μου είναι ότι, αν το πρωτάθλημα παιζόταν στα ίσα και η ομάδα ήταν πρώτη (που θα ήταν), η ψυχολογική προετοιμασία της θα ήταν απείρως πιο εύκολη. Νομίζω ότι, παρά τα όποια παράπονα μας, καλό θα ήταν κάθε στιγμή να έχουμε στο μυαλό μας αυτό ως κρατούμενο.

Το άρθρο του φίλου στη στήλη «Κόκκινη Γραμμή» στους κηφήνες είναι πραγματικά to the point.

Είναι για να τρελαίνεται κανείς πως είναι δυνατό κάποια απλά πράγματα να ξεφεύγουν από τους κατά τα άλλα ικανότατους, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπους της διοίκησης μας, την οποία τονίζω ότι παρά τα όποια λάθη της και την καλόπιστη κριτική στην οποία όλοι την υποβάλουμε θα πρέπει να ευγνωμονούμε για τις συγκλονιστικές προσπάθειες που έχει καταβάλει για την Ομόνοια μας.

Πιστεύω ότι όσοι άκουσαν τον Πρόεδρο χθες στο fan club παρά τις όποιες επί μέρους διαφωνίες τους τουλάχιστον θα πρέπει να τον πιστώσουν με αυτό!

13 σχόλια:

  1. ‘’Είναι για να τρελαίνεται κανείς πως είναι δυνατό κάποια απλά πράγματα να ξεφεύγουν από τους κατά τα άλλα ικανότατους, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπους της διοίκησης μας, την οποία τονίζω ότι παρά τα όποια λάθη της και την καλόπιστη κριτική στην οποία όλοι την υποβάλουμε θα πρέπει να ευγνωμονούμε για τις συγκλονιστικές προσπάθειες που έχει καταβάλει για την Ομόνοια μας.’’

    Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ψάξουμε για να καταλάβουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

    Ο πρόεδρος και η νυν διοίκηση, είναι έτη φωτός περισσότερο επαγγελματίες, περισσότερο ικανοί, περισσότερο πορωμένοι και αν θέλετε και περισσότερο οικονομικά δυνατοί από οποιανδήποτε προηγούμενη διοίκηση. Συνδυάζουν εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης Διοίκησης συγκρινόμενοι τουλάχιστον με τις Διοικήσεις των υπόλοιπων ομάδων στην Κύπρο. Γιατί λοιπόν η ομάδα παρουσιάζει μια εικόνα απαράδεκτη λέω εγώ, ενώ όλα τα εχέγγυα για μια λαμπρή πορεία είναι εκεί?

    1. Το παρασκήνιο. Καταντήσαμε γραφικοί αλλά τα γεγονότα είναι εκεί. Η παράγκα είναι εκεί και είναι τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι θεωρείται πλέον δεδομένο το κούντιμα του σκατού και ως τέτοιο, θα πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην το σχολιάζουμε καν!
    2. Τραγικές προηγούμενες διοικήσεις. Αφήσαν την ομάδα και το σωματείο γυμνό σε όλους μα όλους τους τομείς. Πήραμε τα τελευταία πρωταθλήματα λόγω κεκτημένης ταχύτητας, λόγω φανέλας λόγω κόσμου και ξαφνικά βρεθήκαμε ένα βήμα από την κόλαση. Χωρίς παίχτες, χωρίς νοοτροπία, χωρίς υποδομές, χωρίς λεφτά χωρίς ΤΙΠΟΤΑ.
    3. Απειρία της νυν διοίκησης.

    Αυτή λοιπόν είναι η εικόνα και στα 3 πιο πάνω σημεία, κατά την γνώμη μου, βρίσκεται όλη η ουσία. Η Διοίκηση, προσπαθώντας σε χρόνο ρεκόρ να καλύψει χαμένες δεκαετίες σε όλους τους τομείς και λόγω της απειρίας της, έκανε μεν πολλά, πάρα πολλά έργα έκανε όμως και λάθη. Λάθη τα οποία δεν άφησαν τις επενδύσεις τους (σε χρόνο, χρήμα, παίχτες και αίμα λέω εγώ) να αποδώσουν.

    Ακούγοντας τον πρόεδρο προχτές, ανάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Είπε περίπου, ότι έγιναν λάθη διότι δεν γνώριζαν. ‘’Τώρα’’ ανάφερε στο τέλος ‘’είμαστε όμως πιο σοφοί’’.

    ‘’Είναι για να τρελαίνεται κανείς πως είναι δυνατό κάποια απλά πράγματα να ξεφεύγουν από τους κατά τα άλλα ικανότατους, στην πλειοψηφία τους, ανθρώπους της διοίκησης μας’’………….ας ελπίσουμε ότι τώρα με τις εμπειρίες και τα στραπάτσα που έπαθαν και πάθαμε θα γίνουν εκείνες οι ενέργειες/τομές για να αρχίσει πλέον η ομάδα να θυμίζει ΟΜΟΝΟΙΑ.

    Εγώ πιστώνω τον πρόεδρο και την διοίκηση και θα κάνω και άλλη υπομονή. Οι άνθρωποι έκαναν πάρα πολλά και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν. Έχουν παραδεχτεί και τα λάθη τους που είναι πολύ σημαντικό. Ας μην, άθελα μας ή μη, αποτελέσουμε τροχοπέδη σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Ας είμαστε εκεί, δίπλα τους, διότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και τότε αλίμονο σας σκατάες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ακόμη μία φορά πολύ σωστό άρθρο σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός και η προσφορά των διοικούντων είναι σεβαστά από τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ.

    Ο ομάδα είναι μέσα στον στόχο της. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι επιλογές του κου Λεμονή, είναι κατεπανάληψη κακές, άκαιρες και καταστροφικές. Χρειάζεται κηδεμονία τόσο στις επιλογές του όσο και στον τρόπο που διοικεί. Μια ελάχιστη βελτίωση από μέρους του θα κάνει την διαφορά.

    Λέω βελτίωση γιατί σε θέματα στρατηγικής και μεθοδικότητας ο προπονητής νοσεί. Νοσεί και το νοιώθουν οι παίχτες. Το παραδέχονται και το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ρωτήστε τους. Κάτι πάει λάθος. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ το. Όσο πιο νωρίς περάσουν τα μηνύματα τόσο πιο νωρίς θα το νοιώσουμε και θα το χαρούμε όλοι μας.

    Εδώ είναι που χρειάζεται δράση από την διοίκηση. Καλώς δεν τίθεται και δεν πρέπει να τεθεί θέμα προπονητή. Τίθεται όμως θέμα βελτίωσης. Και όλοι μας έχουμε επίπεδα βελτίωσης. Κάποιοι τομείς πρέπει να ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΝ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αφοσίωση, ο επαγγελματισμός και η προσφορά των διοικούντων είναι σεβαστά από τον κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ.

    Ο ομάδα είναι μέσα στον στόχο της. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι οι επιλογές του κου Λεμονή, είναι κατεπανάληψη κακές, άκαιρες και καταστροφικές. Χρειάζεται κηδεμονία τόσο στις επιλογές του όσο και στον τρόπο που διοικεί. Μια ελάχιστη βελτίωση από μέρους του θα κάνει την διαφορά.

    Λέω βελτίωση γιατί σε θέματα στρατηγικής και μεθοδικότητας ο προπονητής νοσεί. Νοσεί και το νοιώθουν οι παίχτες. Το παραδέχονται και το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ρωτήστε τους. Κάτι πάει λάθος. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ το. Όσο πιο νωρίς περάσουν τα μηνύματα τόσο πιο νωρίς θα το νοιώσουμε και θα το χαρούμε όλοι μας.

    Εδώ είναι που χρειάζεται δράση από την διοίκηση. Καλώς δεν τίθεται και δεν πρέπει να τεθεί θέμα προπονητή. Τίθεται όμως θέμα βελτίωσης. Και όλοι μας έχουμε επίπεδα βελτίωσης. Κάποιοι τομείς πρέπει να ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥΝ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι παίχτες ξέρουν τι σημαίνει Ομονοια φίλε για τους οπαδούς. Οι μισοί παίχτες είναι δεξιοί και οι άλλοι μισοί Έλληνες. Το λέω αυτό επειδή αν δημιουργηθεί η εφορεία που λες, θα λένε στους παίχτες για φασίστες και φαντάσματα.
    Δεν χρειάζεται τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσεις κίνητρα στους ποδοσφαιριστές. Οτι μεταγραφή και να κάνει η Ομόνοια το πρώτο πράγμα για το οποίο μιλούν οι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι το καλό συμβόλαιο που εξασφαλίζει το μέλλον τους και μετά οτι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα.
    Ο Λεμονής δεν κάνει. Έφερε καλούς παίχτες αλλά δεν κατάφερε να τους κάνει να παίξουν αυτό που ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KO KO KO KO....KOUMMOUNAKIA SKATDES NA PELLANETE!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=XetF55wkBYQ&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Filoi mou to arthro ine poli sosto kai mesa sta plaisio ego na sas paro ena vima para pano den xriazese koumounistes podosferistes gia na anevi i Omonoia den xriazete koumounismo o Aloneftis gia na pe3i ti mpala pou 3eri oute o makridis oute o Kaske oute oute oute. Otan i psixologia tou a8liti ine koureli asxeta an i tjepi tou ine gemati den vlepis apotelesma stin apodosi tou. E3igo dld oti o efrem aspoume apo tin arxi ekane mia a3iozilefti kai signitiki prospa8ia na kerdisi tin 8esi tou stin Omonoia kai emis os gnisioi fila8loi tou to anagnorisame kai ton apo8eonoume ka8e fora kai tou a3izi to idio omos den ginete me ton Ilia pou o anthropos ine oxi allagmenos pros to kalitero alla pera gia pera metamorfomenos apo ekino pou 3erame. En kataklidi epidi e3ekinisa kai makrigoro nomizo oti oi pextes apexoun apo ton kosmo, kai enoo oti den 8imame pote panigirisame mazi gaol. Akoma kai me to skato. an den kano la8os to telefteo goal pu panigirisame mazi itan me tin Doxa sto makario i me ton Ari den mporo na 8imi8o opos kai na exi ti diafora kani stous pextes na erthoun stin kerkida na panigirisoume na tous dosoume dinami. Ta pragmata exoun sxedon 3efigi kai ontos xriazete mia mikri omada anthropon pou gnorizoun pos na epmpsixonoun kai na anevazoun tous pextes kai ton proponiti epidi ine kai afto poli megalo kefaleo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. firtite hohoi!!!!! girefkete to lathos!! re arfaes kai to apoel ekoupanisen to o ethnikos alla en ekamen etsi me tin diaitisia!!! eshete nootropian arniou honepsete to!! hohoi arnia!!! kai tin emetadosete kai stous pehtes sas!! gia afto en tha deite potte protathlima!!! panta i proti sas dikeologia en oi parages kai oi diaitites kai meta ta alla oulla!! arnia ksipnate!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ate mana m piene pese je aismas monous mas na lisoume to provlima mas.... ulloi gmt na asxoliste me tn omada mas... en prz re omws... emis imaste arnia ne je en afinoume pote moni tis tin omada....ate vamos adelfia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''panta i proti sas dikeologia en oi parages kai oi diaitites kai meta ta alla oulla!! arnia ksipnate''

    Ena mas xypnisis esei re? Pou emathate me ta kountimata oste na ta theorite dedomena kai apokleistikotita. Alla ti na perimenoume pou ta mamothrefta, opos sas emegalosan, etsi tha meinete. Ti sxesi eshei re egkefale to match tou skatou me ton ethiko, me to diko mas? Eimai polla periergos. Rota ton papaki sou tsia pai mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kai poutsa poutsa einai poli makria tou sampourits i poutsa!! kai tis anorthosakkas kai tis apolonakkas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. re idete tin kitrini pou edoken o Trattos sto 32 tou Kotsoni tou Ethnikou giati etzise lion tou Breska?
    Min aggizete ta Apoellakia.
    OMONOI KAI DEN EIMAI KALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή