20091203

Το Δεκέμβριο Θέλουμε Αίμα στις Φανέλες Σας!

Αυτό και αν ήταν σοκ! Εκεί που είχαμε μπει όλοι στη διαδικασία πώρωσης ενόψει των ντέρμπι που έπονται αλλά και που σίγουρα ευελπιστούσαμε σε κάποια απώλεια των ακατονόμαστων, ιδιαίτερα στον αγώνα με την αελ (οι ψιψίνες αποδείχτηκαν ως συνήθως κατώτερες των περιστάσεων), την πατήσαμε!

Είναι ποτέ δυνατόν να πετάμε μέσα στο ΓΣΠ δύο βαθμούς απέναντι στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος; Είναι δυνατόν μια ομάδα που για επτά ολόκληρα χρόνια δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα να παρουσιάζεται τόσο αφελής και επιπόλαιη;

Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας και του εφησυχασμού των ποδοσφαιριστών αλλά και του ατοπήματος του προπονητή να επιμένει μόλις δύο μέρες πριν ότι το 1-0 ως αποτέλεσμα είναι αρκετό και περίπου θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανόμαστε και ευγνώμονες που μπορούμε να κερδίζουμε 1-0 τον ερμή και τον άρη χωρίς να κινδυνεύουμε (;)(μέχρι το 89’ πάντως ούτε την Κυριακή είχαμε κινδυνεύσει). Ο Σερ το ξέρει ότι αν ήταν στον οσφπ δεν θα τολμούσε ΠΟΤΕ να κάνει τις δηλώσεις που έκανε για το πόσο επαγγελματικό είναι το 1-0 και τι γίνεται στην ιταλία, θα τον είχαν κράξει.

Η κατάσταση ήταν από καιρό επικίνδυνη και αυτό φάνηκε στους αγώνες με ερμή και άρη ωστόσο, δυστυχώς, δεν πήραμε τα σωστά μηνύματα. Αντ’ αυτού μείναμε όλοι κολλημένοι στο εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο με την ενπ και τα διπλώσαμε(ως συνήθως)- για πόσα χρόνια πρέπει να παθαίνουμε τα ίδια πραγματικά διερωτώμαι!

Δουλειά του προπονητή ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους ποδοσφαιριστές του και όχι να τους δίνει άλλοθι. Δυστυχώς και εμείς ως οπαδοί δεχτήκαμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής, ξεχάσαμε πως την πάθαμε με την απεπ και δείξαμε υπομονή μέχρι και τη φάση του 89’, ήταν όμως ήδη αργά. Κρίμα…

Διευκρινίζω ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένα θέμα αμφισβήτησης των ικανοτήτων του προπονητή αλλά βεβαίως ούτε και των ποδοσφαιριστών. Είναι καιρός όμως να προσγειωθούν, να αφήσουν τις εξυπνάδες και τις φιλοσοφίες και να κάνουν το αυτονόητο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δικαιολογήσουν τα τεράστια συμβόλαια που απολαμβάνουν και να αποδείξουν ότι πραγματικά αποτελούν το ποιοτικότερο ρόστερ που είχε ποτέ κυπριακή ομάδα. Και πάνω από όλα να δικαιολογήσουν τη στήριξη της διοίκησης και τη λατρεία του κόσμου.

Εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα είναι απλά. Δύο νίκες στους επόμενους δύο αγώνες πρωταθλήματος και πρόκριση στο κύπελλο. Αυτό θα δώσει απαντήσεις, θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα εξαφανίσει την όποια μουρμούρα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ακούγεται.

Όσον αφορά τον κόσμο το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

Απόλυτη Στήριξη και καλώς νοούμενη Πώρωση ώστε να έρθουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα τα οποία, στα ντέρμπι, όντως είναι αρκετά ακόμα και αν έρθουν με μισό μηδέν και στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

2 σχόλια:

  1. poly orthes topothetiseis..

    as apodeixoun oi koroudes misthoforoi oti den prepei na apokalounntai etsi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ο Λεμονής ποτέ δεν είπε ότι έχει σκοπό να κερδίζει τις υπολοιπες ομάδες με 1- 0. Αυτό το αποτελέσμα ερχόταν απο την στιγμή οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες μας μπροστά απο την αντίπαλη εστία πάθαιναν αμόκ και σπαταλούσαν σωρεία ευκαιριών που τους παρουσιάζονταν και στο τέλος αναγκαστικά έμεναν πίσω για να διαφιλάξουν το σκόρ, άσχετο αν στον αγώνα με την Σαλαμίνα ούτε αυτό δεν το εφάρμοσαν. Τα περί ευθύνης του προπονητή είναι παραμύθια. Η ομάδα σε όλα τα παιχνίδια ήταν ΣΑΦΩΣ ανώτερη των αντιπάλων της και μέχρι στιγμής παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο απο όλες τις ομάδες. Και τέλος το πρωτάθλημα τελειώνει στην 32 αγωνιστική και όχι στην 11 ούτε στην 12 ούτε στον πρώτο γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή