20091102

Αυτή είναι Ομόνοια!

Μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες, που ομολογουμένως οφείλονταν κυριότερα στην ατυχία (και τη διαιτησία) παρά σε οτιδήποτε άλλο επανήλθαμε δριμύτεροι. Δύο νίκες σε δύο αγώνες με εξαιρετικά ψηλό βαθμό δυσκολίας στο πρωτάθλημα και μάλιστα μετά από σούπερ εμφανίσεις (ίσως τις καλύτερες της περιόδου) και ένας υγιεινός περίπατος με τον ολυμπιακό μεσοβδόμαδα από τις «εφεδρείες» (πολλοί από τους παίχτες που έπαιξαν με τον ολυμπιακό θα είχαν άνετα θέση στην ενδεκάδα των ανταγωνιστών μας, για παράδειγμα και μόνο αναφέρω τους Ζούρα, Ζλόγκαρ, Χριστοφή, Βέντζελ).



Η ομάδα επιτέλους ρολάρει, βγάζει αυτοματισμούς και τσαμπουκά, έχει ταχύτητα, ψυχραιμία και πνεύμα νικητή. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, ανεβαίνουν. Για παράδειγμα ο Αγκουιάρ (από τον οποίο είχα πολλά παράπονα) τα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν πολυτιμότατος. Θα πρέπει επίσης όλοι να καλωσορίσουμε τον Στέφανο Κοτσόλη στην ομάδα μας, πλέον παίζουμε και με τερματοφύλακα.



Ακόμα και για αυτούς για τους οποίους ακούμε μέσα μέσα κανένα παράπονο από την εξέδρα αυτό περισσότερο έχει να κάνει όχι με ότι είναι κακοί αλλά ακριβώς επειδή, γνωρίζοντας τις ικανότητες τους, περιμένουμε περισσότερα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Μακρίδης, ο οποίος αν και δίνει πολλά στην ομάδα μπορεί και πρέπει να δώσει ακόμη περισσότερα. Πάντως, ειδικά για αυτόν, και λόγω του χαρακτήρα του, αναμένω και ελπίζω να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με το σκατό.



Τα μόνα «αρνητικά» που προσωπικά βλέπω, και δεν τα επισημαίνω για να παραπονεθώ , είναι κάποιες στιγμιαίες αδράνειες της άμυνας που παραμένουν και κάποια ατομικά λαθάκια που ακόμα γίνονται τα οποία πρέπει να εκμηδενιστούν, ιδιαίτερα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στα στημένα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.



Κυρίως όμως με προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα μας στις τελικές φάσεις. Είναι αδιανόητο με βάση τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν στα τέσσερα παιχνίδια με ανόρθωση, απεπ, απόλλωνα και πέγεια να έχουμε βάλει μόνο 4 γκολ! Δέχομαι ότι σε κάποιο ποσοστό, μικρό ή μεγάλο, η ατυχία και η διαιτησία έχει παίξει το ρόλο της. Ωστόσο θα πρέπει να εστιάζουμε πάντοτε στα πράγματα που μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε και όχι σε αυτά για τα οποία είναι αστάθμητα (τύχη) ή καθορίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της κοπ (διαιτησία) σύμφωνα με τις ανάγκες των βρωμισμένων ή άλλων ομόσκατων τους.



Πρέπει και μπορούμε να σκοράρουμε περισσότερο και αυτό θα γίνει εφικτό εφόσον οι ποδοσφαιριστές μας είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι, σοβαροί, ομαδικοί, αποφασιστικοί και δυναμικοί μπροστά στο τέρμα!



Κατά τα άλλα συγχαρητήρια στον κόουτς για τις δηλώσεις του, κατάλαβε και αυτός όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν τι γίνεται στην Κύπρο, ότι δηλαδή υπάρχει ένα πρωτάθλημα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των ακατανόμαστων και για να το κατακτήσεις πρέπει να κερδίσεις πέρα από τους αντιπάλους σου και το ίδιο το σκατό και τη διαιτησία.



Κατά τα άλλα οι βρωμισμένοι πήραν το 5ο τους πέναλτι σε 7 αγώνες, να δούμε πότε και αν θα πάρουμε κανένα και εμείς.




1 σχόλιο:

  1. Πριν 1 μηνα περιπου μεγαλε,ανεβασες ενα σχολιο που αναθεματιζες τον Λεμονη και τους παιχτες που εφερε(Κοτσολη,Πατσατσογλου,Καρυπιδη,Αγκουιαρ,Ζουραφσκι κλπ), οτι ειχε εμμονες και καλουσες τη Διοικηση να παρει μετρα πριν ειναι αργα!!(Προφανως θα ηθελες να διωξουν το Λεμονη και τις "Βεντεττες" που εφερε).Σου εγραψα πως κερδιζε η ΟΜΟΝΟΙΑ τους τιτλους στη ΧΡΥΣΗ 15ετια,τι πνευμα ειχαν οι ποδοσφαιριστες και οι φιλαθλοι τοτε και τι λειπει σημερα.Ξερω οτι τα εγραψες απο αγαπη για το σωματειο και το φοβο οτι αλλη μια χρονια δεν θα πιουμε νερο απο τη βρυση!!Τωρα που αρχισε η ΟΜΑΔΑ να ρολαρει και τα γεγονοτα να σε διαψευδουν ερχεσαι πρωτος και καλυτερος να ΑΝΑΒΕΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ σε αυτους που πριν 1 μηνα αναθεματιζες!!!Με το ολο σκηνικο που δειχνεις, το συμπερασμα ειναι οτι διακατεχεσαι απο συμπτωματα ΠΑΝΙΚΟΥ,ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΟΜΟΝΗΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΜΑΚΡΑΝ!!!Σου τα γραφω αυτα οχι γιατι θελω να σε θιξω προσωπικα(ουτε καν το ονομα σου δεν ξερω)αλλα γιατι εδω διαβαζουν οπαδοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που πολυ πιθανον να παρασυρωνται και χωρις να το θελεις να κανεις τεραστια ζημια στη ΟΜΟΝΟΙΑ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΩΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΙΣΙΕΣ,ΤΑ ΣΙΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ)!!ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΥΡΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΜΑΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή