20100225

Ο "αυτοκράτορας" είναι γυμνός!

O Τζόζεφ Γκέμπελς (Joseph Goebbels), Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, είχε πει ότι η συνεχής επανάληψη ενός ψέματος, όσο εξωφρενικό και αν είναι αυτό, έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα όχι μόνο να το πιστέψουν οι μάζες, ακόμα και αν δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία προς αυτό, αλλά να το πιστέψουν ακόμα και οι ίδιοι που το αναπαράγουν. Στην Κύπρο του 2010 το φαινόμενο επαναλαμβάνεται από τους ακατονόμαστους. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Πίστεψαν λοιπόν οι άθλιοι ότι δεν έχουν την εύνοια της διαιτησίας, και όχι μόνο αυτό, πίστεψαν ότι την έχει η Ομόνοια! Αφοπλισμένοι όμως χθες από το σύνηθες σπρώξιμο και χωρίς να απολαμβάνουν πια την προστασία στην οποία έχουν συνηθίσει τόσο καιρό δεν έκαναν σε 90 λεπτά ούτε μια ευκαιρία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακριβώς επειδή η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη, παρόλο που τον αγώνα διαιτήτευε ξένος εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται ως να ήταν κύπριος. Και γελοιοποιήθηκαν οικτρά!
Έπεφταν λοιπόν ο μπίδης και ο πουρσαΐτίδης, άνθρωποι για τους οποίους προσωπικά έτρεφα στο παρελθόν κάποια εκτίμηση, αν όχι και συμπάθεια, οι οποίοι όμως θυσίασαν την αξιοπρέπεια τους υιοθετώντας τις γνωστές αρρωστημένες νοοτροπίες των ακατονόμαστων. Και σε κάθε φάση, αφού δεν άκουγαν το σφύριγμα του διαιτητή, διερώτονταν τι συνέβηκε μη μπορώντας να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή με δίκαιη διαιτησία η ομάδα τους δικαιούται λιγότερα από τα μισά φάουλ, πέναλτι, κάρτες κοκ που συνήθως παίρνει και ότι οι αντίπαλοι τους δικαιούνται αντίστοιχα, τα διπλάσια.
Τι έγινε το «εκνευριστικό passing game» εκνευριστικότατε κύριε Χατζηλιασή; Μάλλον κατάλαβες επιτέλους και εσύ ότι με 14 παίχτες εναντίον 11, ενίοτε και 10, ίσως όχι «εκνευριστικό», αλλά τουλάχιστον passing game, θα μπορούσε να παίζει και η ΑΠΕΠ.
Γράφω καιρό τώρα ότι η κυπριακή διαιτησία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα διαφθοράς. Δεν είναι πια (μόνο) η μια φάση στυλ Χαπέσιη, Ξάνθου, Τρύφωνος, δηλαδή ένα οφσάιντ, μια κόκκινη κάρτα ή ένα πέναλτι αλλά η συνεχής και επαναλαμβανόμενη προστασία που τους παρέχεται με ανύπαρκτα φάουλ σε κάθε μαρκάρισμα αντιπάλου, συνεχείς αυστηρές ή ανύπαρκτες κάρτες, εύκολα επιθετικά φάουλ στα λίγα στημένα που δίνονται στους αντίπαλους τους αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετα ανοχή στους ακατονόμαστους όχι μόνο στις αντίστοιχες αλλά και σε πολύ χειρότερες φάσεις. Παραδείγματα υπάρχουν εκατοντάδες, σκέφτομαι ειλικρινά να δημιουργήσω άλλο site, αποκλειστικά και μόνο για αυτά, στο οποίο να μπορεί ο καθένας να ανεβάζει κάθε βδομάδα φάσεις.
Πρέπει να αντιληφθούμε σύντροφοι ότι είναι όλοι μέσα στο κόλπο. Μέχρι και ο Ανδρονίκου προχθές φάνηκε ότι συμβιβάστηκε μη έχοντας άλλη επιλογή. Ειλικρινά οι αγώνες τους τόσο με την ΑΠΕΠ όσο και με τη Σαλαμίνα ήταν για γέλια και για κλάματα. Ούτε μια φορά δεν άκουσες να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος, κέρδιζαν τα πάντα, ακόμα και αυτά που δεν ζητούσαν τους έδινε ο αθεόφοβος. Μπράβο στον Κλίνγκερ πάντως που είχε ξεκάθαρα προειδοποιήσει τους παίχτες του οι οποίοι απόφυγαν τις διαμαρτυρίες και τα δυνατά φάουλ.
Κάπου εδώ όμως πρέπει να προβληματιστούμε και εμείς! Μη γελιέστε, σε αυτά είναι πολυμήχανοι και θα βρουν τους τρόπους να «σηκώσουν κεφάλι». Αγοράζοντας παίχτες (λέγε με πλετζ), επαναφέροντας κύπριους διαιτητές (μέσω πιέσεων των ιδίων και με τις ευλογίες του κουτσοκούμνη), με ντόπες (όχι δεν εννοώ ψυχολογικές, εξάλλου αν χρειαστεί χάνονται εύκολα μετά τα δείγματα), η καλύτερα, και ως συνήθως, με συνδυασμό των πιο πάνω. Τους έχω ικανούς να "προσεγγίσουν" ακόμα και τους ξένους διαιτητές αν χρειαστεί.
Ελπίζω να έχουν γνώση οι φύλακες και να μην ξεκινήσουμε να «αεροβατούμε» πάλι αν χάσουν από την ανώ. Δυστυχώς ο ρόλος του «ψόφιου κοριού» τους πάει γάντι. Εκεί που τους έχεις ξεγραμμένους αναστήνονται, συνήθως μάλιστα πάνω μας. Απαιτείται λοιπόν ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!
Για τις αλητείες τους δεν έχω να πω πολλά παρά μόνο αυτό. Τι ήθος είναι δυνατό κάποιος να αναμένει από μια ομάδα της οποίας ο αναμορφωτής και πιο «επιτυχημένος» πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας της είναι αυτός;

ΥΓ: Επειδή έχει παραγίνει το θέμα με τα σχόλια σε κάθε post ενημερώνω φίλους και αντιπάλους ότι από αυτό το post τα ακραία μηνύματα θα διαγράφονται, νομίζω ξέρετε όλοι πια είναι αυτά. Και επειδή σύντροφοι δεν θέλω σε καμία περίπτωση αυτά να είναι τα δικά σας, σας παρακαλώ αγνοήστε τις προκλήσεις.


20100207

Ξύπνησε το θηρίο!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Η Ομόνοια χάνει στο 20ο λεπτό από κάποια απεπ με 3-0 και το γήπεδο γίνεται καζάνι που ξεχειλίζει. Αν τολμούσε κάποιος να πει εκείνη τη στιγμή ότι 3 βδομάδες μετά η Ομόνοια θα έχει ολοκληρώσει ένα σερί από 4 συνεχόμενες νίκες, η μια πιο δύσκολη από την άλλη, θα τον έβγαζαν τρελό, ίσως να έτρωγε και ξύλο.
Τι και αν η άμυνα (πάλι) έμπαζε, τι και αν ο Στάθαρος δεν τράβηξε, τι και αν Κωνσταντίνου και Κασέκε ήταν εκτός αποστολής, η ομάδα έκανε ότι έπρεπε. Και όταν θα πάρουν θέση στο κέντρο της άμυνας και οι δύο βασικοί μας αμυντικοί και αποκτήσουμε και εκεί την απαιτούμενη σταθερότητα και αυτοπεποίθηση τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα.
Αυτό που ξεχώριζε από τη Λευκωσία είναι η ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ όλου του οικοδομήματος. Από τον προπονητή και τους παίχτες μέχρι τη διοίκηση και βέβαια πάνω από όλα, τον κόσμο, ο οποίος έχει αποκτήσει πια την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Η ελπίδα έχει γίνει πια πίστη ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.
Ο Αντώναρος που τόσο μα τόσο μας έλειψε ήταν κέρβερος, ο Ηλίας Αρχηγάρα, ο Εφραίμ… ο γνωστός Εφραίμ, το «παραλιμνίτικο» μας εντυπωσιακός, ο Ρεγκίφο σκόραρε και έδειξε ότι μπήκε στο πετσί της ομάδας. Μέχρι και ο Γραμμόζης, συχνός αποδέκτης μουρμούρας, ήταν θετικότατος.
Αυτός όμως που είναι μια ομάδα μόνος του, που είναι πραγματικά μοναδικός, που είναι απλά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος είναι ο Μακρίδης. Ώρες-ώρες στην πέγεια φαινότανε σαν να παίζαμε με 3 Κωνσταντίνους στο γήπεδο. Ήταν παντού ο άτιμος. Έκοβε, δημιουργούσε, σκόραρε και όλα αυτά χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Τον βλέπουν και ξιτιμάζουν οι ακατονόμαστοι και ακόμα και οι πιο κάφροι ξεροκαταπίνουν πριν βρουν το θάρρος να επαναλάβουν σαν παπαγαλάκια τις μαλακίες που τους πιπιλούσαν τόσο καιρό.. Ότι δηλαδή και καλά δεν τον πήραν για να μη χαλάσει το «κλίμα». «Πίστεψαν» δηλαδή, οι αφελείς, ότι αν έπαιρνε το σκατό τον Μακρίδη με ας πούμε 400 ή 500 χιλιάδες ευρώ (που θα τον έπαιρνε διότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι επαγγελματίας και παιχτούρα αλλά είναι γνωστό ότι θα πήγαινε σε αυτούς με λιγότερα από ότι σε εμάς)  θα πήγαινε ο μάριος ηλία ή ο παπαθανασίου ή έστω ο αλεξάνδρου και θα ζητούσε τα ίδια…
Τολμούν οι αθεόφοβοι να μας πουν εμάς αρνιά, που τους έχουν πει του κόσμου τις μαλακίες, τους πούλησαν κωλόχαρτα για μεταξωτές κορδέλες και ππιριλιά για μαργαριτάρια και ακόμα πάνε γήπεδο για να αποθεώσουν τον κάθε κουτσόπουλο. Πάλι καλά που δεν πήγανε αεροδρόμιο… Αλήθεια, αν ο μάριος αγαθοκλέους πριν από τόσα χρόνια κατάφερε να κάνει συμβόλαιο των £250 000 το χρόνο επειδή τους έπεισε ότι είναι ο «ρομάριο» δεν είναι και λίγα τα όσα παίρνει ο Μακρίδης;
Αυτό που φοβούνται όμως, ότι θα χάσουν δηλαδή και τον μπίδη, δεν το έχουν πάθει ακόμα μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε θέση στην ομάδα να τον βάλουμε. Αν πουλήσουμε ας πούμε, που προσωπικά το απεύχομαι, τον Εφραίμ ή τον Δημητράκη «εν καλός για λλόου τους» ο Μιλτής. Αλλά και εκεί να μείνει παραπονεμένος και μουτρωμένος πάλι δεν μας χαλάει έτσι; Δεν είναι λίγο να χρειάζεται να ζημιώνει η τσέπη του κάθε χαραλαμπίδη €250 000 το χρόνο για να μην ζηλέψει ο άθως σολωμού και χαλάσει το κλίμα…
Κατά τα άλλα, όσο και αν προσπαθεί ο κάθε Κυπριανίδης να μας πείσει ότι μας ευνοεί η διαιτησία (έλεος πια με τον φοβικό πρώην διαιτητή, ο κάθε μαλάκας που θα τον «κατηγορήσουν» ότι είναι Ομονοιάτης κατασκοτώνεται να αποδείξει ότι άδικα τον «κατηγορούν»- ήταν πεναλτάρα, επειδή ο Μιχαλάκης είναι παλικάρι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που θα πηδά για κεφαλιά θα πρέπει να σηκώνει και 3-4 αμυντικούς μαζί του), τι και αν μας έπεισε πάλι ο διορισμένος πρόεδρος της κοπ ότι θα μας παίξει στα ίσα, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εκεί, πέρασε την κρίση και βάζει πια το βάρος στους άλλους.
Κεφάλια μέσα από αύριο όμως, έχουμε κάνει όλα τα δώρα που διακαιόμασταν να κάνουμε. Ακολουθούν 5 αγώνες πριν το σκατό εκ των οποίων 3 στο γσπ στο οποίο ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΒΑΘΜΟ ειδικά από μικρομεσαίες ομάδες. Δεν διανοούμαι επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε βαθμούς από σαλαμίνα και ερμή εκτός έδρας και ας φροντίσουν αυτοί που πρέπει να μη γίνει αυτό, ούτε και να μας κοιμίσουν πάλι οι δήθεν σύντροφοι με μαλακίες του στυλ «μην μας βάλετε πολλά».
One step at a time βέβαια αλλά ας γίνουν από τώρα όλα όσα πρέπει διότι κάποιοι, που έχουν καταλάβει ότι το θηρίο έχει ανοίξει τα μάτια του και όταν ξυπνήσει για τα καλά θα τους κατασπαράξει, ξεκίνησαν τις σκοτεινές ραδιουργίες τους και κάνουν ότι μπορούν για να μας σταματήσουν…