20091206

Από Ομάδα Όνειρο, Ομάδα Εφιάλτης!

Γενικά θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ενεργούμε εν βρασμώ ψυχής. Εδώ όμως που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή… Δεν υπάρχει θέμα υπερβολικής πίεσης. Αν έτσι σκατά που τα έχουν κάνει ακόμα δεν έχουν νοιώσει πίεση τότε μάλλον είναι σε κώμα.

Ειλικρινά ακόμα και με αυτά τα απίστευτα που είδαμε σήμερα αν είχε σκοράρει ο Φλούφλης πριν το 1-0 και κερδίζαμε θα κατάπινα την πίκρα μου ενόψει του επόμενου αγώνα. Και ας έφριξα με τις δηλώσεις του «Sir» για τον αγώνα με την σαλαμίνα. Μα είναι δυνατόν να μας λέει ότι τελικά δεν ήμασταν χάλια; Ποιον αγώνα είδε 2 και 3 φορές και διαπίστωσε ότι παλέψαμε και ότι είμαστε υγιείς; Αν καταλάβατε καλά μας είπε ότι είναι υγιής η ομάδα η διοίκηση και αυτός και περίπου δεν είμαστε υγιείς εμείς οι οπαδοί!

Υγιής αγωνιστικά είναι μια ομάδα πρωταθλητισμού όταν επιβάλλεται σε σχεδόν κάθε αγώνα της, κάτι που έγινε με πέγεια, ένωση έστω και με απεπ όπου ο κόσμος, που έχει κριτήριο, σωστά στήριξε την ομάδα. Όταν η ομάδα δεν είναι καλή ή είναι αναποτελεσματική μια φορά κάθε τόσο ναι είναι υγιές ο κόσμος να δείχνει κατανόηση, κάτι που έγινε στο παιχνίδι με τον ερμή για παράδειγμα αλλά και με ανόρθωση και πέγεια. Λόγω της νίκης και λανθασμένα ο κόσμος το έκανε ακόμα και με τον άρη. Όταν όμως η ομάδα συνεχόμενα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων το υγιές είναι να γίνεται χαμός και είναι μιζέρια ο κόσμος να το δέχεται λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Ε δεν γίνεται με καμιά πουτάνα μετά το αποψινό να επιμένει στο ίδιο στυλ! Αξίζαμε και δικαιότατα χάσαμε κύριε Λεμονή! Αξίζαμε να χάσουμε επειδή όταν έχεις στη διάθεση σου Μακρίδη, Εφραίμ, Στάθη, Κωνσταντίνου και σία και καταφέρνεις να κάνεις 3 τελικές προσπάθειες σε μια ομάδα που σε παίζει ανοιχτά, όπως υποτίθεται μας συμφέρει, είσαι για κλάματα- ιδιαίτερα όταν αυτό έρχεται σε συνέχεια του πατατράκ με την σαλαμίνα και συνολικά 3 απαράδεκτων εμφανίσεων. Πως στο διάολο είναι δυνατόν να λες ότι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ; Στο υπόλοιπο του αγώνα οι παίχτες εκτελούσαν τις οδηγίες σου; Αυτά ζήτησες; Την μπάλα συνέχεια στον αέρα, να μην ανταλλάζουν επιτυχώς περισσότερες από 3 μπαλιές, να μένουν βιδωμένοι στις θέσεις τους, να μην κάνουν κίνηση με ή χωρίς την μπάλα, να χάνουν όλες τις μονομαχίες, να είναι λούζερς με νοοτροπία δημόσιου υπάλληλου;

Η ευθύνη για την κατάντια βαραίνει όλους, προπονητή, παίχτες, διοίκηση, ακόμα, και σε κάποιο βαθμό, και τον κόσμο.

Ο προπονητής φταίει μια φορά για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και φταίει διπλά από τη στιγμή που επιλέγει με τις δηλώσεις του να καλύπτει τους ποδοσφαιριστές βγάζοντας τρελό τον κόσμο. Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατό να είναι ικανοποιημένος από όσα βλέπει. Ούτε και θα τολμούσε, όπως έχω ξαναγράψει, να πει παρόμοιες μαλακίες αν ήταν προπονητής στον οσφπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και γιατί ζητά να μην έχουμε απαιτήσεις, και για να είμαι ειλικρινής δεν με απασχολούν οι λόγοι που το κάνει. Αυτό το οποίο δεν δέχομαι είναι να με δουλεύουν. Υπάρχει θεμιτός τρόπος να τεθούν οι ποδοσφαιριστές ενώπιον των ευθυνών τους. Αν έχεις οραματιστεί αυτή την ομάδα που είδαμε με εθνικό, ερμή, άρη, σαλαμίνα, αελ (για να μην μιλήσω για άλλα παιχνίδια) τότε δεν μας κάνεις. Και αν με αυτό το ρόστερ, την πόρωση του κόσμου και την «δεδομένη» θέληση των παιχτών να δώσουν απαντήσεις δεν είσαι σε θέση να κερδίσεις το σκατό την άλλη βδομάδα, όχι να μην χάσεις αλλά να ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ, τότε ίσως δεν έχεις θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Φταίνε επίσης οι ποδοσφαιριστές διότι ενώ είναι ότι καλύτερο έχει υπάρξει ποτέ σε κυπριακή ομάδα δεν το αποδεικνύουν στο γήπεδο και συμπεριφέρονται ως μισθοφόροι, ψώνια, φλώροι, δημόσιοι υπάλληλοι και φυγόπονοι μαζί. Φταίνε επειδή δεν σέβονται τον κόσμο, την φανέλα, τα χρήματα που παίρνουν και τη διοίκηση που έκανε τα πάντα για να τους δημιουργήσει τις ιδανικότερες συνθήκες για να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Ένα καλό παιχνίδι το μήνα κάναμε και με τον κίττο, το γιώτη, τον άκη, τον ποντικό και τον κοντολεύτερο. Τότε μάλιστα κάθε τόσο κερδίζαμε και το σκατό. Δεν είναι για να κρατήσουμε τον πήχη τόσο χαμηλά ούτε για να έρθουμε δεύτεροι ή να διακριθούμε στο κύπελλο ή να κερδίζουμε 1-0 το κάθε μπουρδέλο που μαζέψαμε τους καλύτερους κύπριους αλλά και τόσους άλλους από τις τέσσερις άκρες της ευρώπης .

Φταίει τέλος και η διοίκηση που έχει αφήσει τους παίχτες να συμπεριφέρονται έτσι. Που δεν τους έκανε να αντιληφθούν την ψύχωση του κόσμου, ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι απλά μια ομάδα που έχει τύχει να στηρίζουμε ή έστω η διασκέδαση μας ή αυτό που μας κάνει να «ξεφεύγουμε» από την καθημερινότητα. Είναι η ζωή μας η ΟΜΟΝΟΙΑ και η ιδεολογία μας. Φταίτε κύριοι της διοίκησης επειδή ενώ κάνατε μια τεράστια επένδυση έχετε δεχθεί από τον προπονητή να δείχνει ασέβεια στον κόσμο, να έχει αδρανοποιήσει επίσημα ή ανεπίσημα μια ντουζίνα από παίχτες, την ίδια στιγμή που επιμένει στους ίδιους 12-13 παίχτες, αρκετοί εκ των οποίων ξανά και ξανά αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Και για να προλάβω τους συντρόφους που θα βιαστούν να πουν ότι είμαι αχάριστος, κλαμένος, μίζερος και αντιομονοιάτης ή ότι το παίζω προπονητής λέω το εξής.

Στο τέλος ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, βρέξει χιονίσει, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λεμονή, του Στάθη, του Καρυπίδη, του Κωνσταντίνου, του Μακρίδη, του Πατσατζόγλου (!), του Αγκουιάρ, του Ζουράφσκι κατατίθενται €40000 με €50000. Και κάτι λιγότερο στους λογαριασμούς αρκετών άλλων.

Φανταστείτε το ποσό αυτό στο δικό σας λογαριασμό ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. Σταματήστε μόνο για 2 δευτερόλεπτα και σκεφτείτε το. €50000 το μήνα! Συγνώμη σύντροφοι αλλά όσοι αντιδράτε είστε σίγουροι ότι δεν διακαιόμαστε να έχουμε απαιτήσεις από αυτούς; Δεν μας κάνουν χάρη που είναι στην ΟΜΟΝΟΙΑ! Εμείς είμαστε που τους κάνουμε τη χάρη!

Είστε εσείς σύντροφοι που είστε αντιομονοιάτες και που έχετε μικρύνει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όχι επειδή δεν την αγαπάτε όσο εγώ ούτε επειδή δεν έχετε μπουχτίσει να κάνετε υπομονή και να χειροκροτείτε τον κάθε καλομαθημένο που σκέφτεται μόνο το συμβόλαιο, τα αυτοκίνητα, τις μοτόρες, το μαλλί, το γυαλί και τις γκόμενες την ίδια στιγμή που δεν κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται. Είναι λόγω αυτής της γαμημένης σεραφειμικής κωλονοοτροπίας της «στήριξης» και της «υπομονής», ακόμα και όταν το πράγμα βρωμάει από μακριά, που έχουμε καταντήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ μια ομαδούλα, μια δεύτερη αελ, μια ομάδα λούζερ που δεν έχει τη νοοτροπία του να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, πόσο μάλλον τον εγωισμό να αντιδράσει όταν δεν της κάθεται ένας αγώνας.

Τους έχουμε δώσει και τους δίνουμε ξανά και ξανά πριν από κάθε αγώνα άλλοθι για την αποτυχία. Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να μας λένε άρρωστους επειδή μας ενοχλεί που χάνουμε βαθμούς από τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος όταν έχουμε 7 χρόνια να πάρουμε πρωτάθλημα και όταν έχουμε πάρει ότι καλύτερο γέννησε ποτέ το κυπριακό ποδόσφαιρο. Και το άλλοθι το έχετε δώσει εσείς με την «υπομονή» και τη «στήριξη» σας.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η «υπομονή» σας δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Η «υπομονή» σας είναι απλά ανοχή στη μετριότητα και την αποτυχία και είναι αυτή που μαθηματικά μας έχει οδηγήσει στη μιζέρια, τα 20 πρωταθλήματα του σκατού, τις «επόμενες μέρες» μετά από την κάθε νέα ήττα, τη στήριξη του κάθε καλομαθημένου εκατομμυριούχου που το βράδυ θα πάρει το Lamborghini, το Χ6 ή το Cayenne που εμείς με το υστέρημα μας του αγοράσαμε για να πάει να γαμήσει την γκόμενα που εμείς με την προβολή που του δίνουμε του «βγάλαμε».

Αν έκαναν τα αυτονόητα θα ήμουνα ο πρώτος που θα έλεγε χαλάλι, και αυτό έκανα όταν έγινε θέμα το τι αμάξι οδηγεί ή παρήγγειλε ο καθένας. Από τη στιγμή που δεν το κάνουν πρέπει να καταλάβουμε ότι όχι απλά έχουμε δικαίωμα, αλλά είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας να έχουμε απαιτήσεις! Σε όποιον από αυτούς δεν αρέσει ας πάει στην αελ...

20091203

Το Δεκέμβριο Θέλουμε Αίμα στις Φανέλες Σας!

Αυτό και αν ήταν σοκ! Εκεί που είχαμε μπει όλοι στη διαδικασία πώρωσης ενόψει των ντέρμπι που έπονται αλλά και που σίγουρα ευελπιστούσαμε σε κάποια απώλεια των ακατονόμαστων, ιδιαίτερα στον αγώνα με την αελ (οι ψιψίνες αποδείχτηκαν ως συνήθως κατώτερες των περιστάσεων), την πατήσαμε!

Είναι ποτέ δυνατόν να πετάμε μέσα στο ΓΣΠ δύο βαθμούς απέναντι στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος; Είναι δυνατόν μια ομάδα που για επτά ολόκληρα χρόνια δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα να παρουσιάζεται τόσο αφελής και επιπόλαιη;

Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανευθυνότητας και του εφησυχασμού των ποδοσφαιριστών αλλά και του ατοπήματος του προπονητή να επιμένει μόλις δύο μέρες πριν ότι το 1-0 ως αποτέλεσμα είναι αρκετό και περίπου θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανόμαστε και ευγνώμονες που μπορούμε να κερδίζουμε 1-0 τον ερμή και τον άρη χωρίς να κινδυνεύουμε (;)(μέχρι το 89’ πάντως ούτε την Κυριακή είχαμε κινδυνεύσει). Ο Σερ το ξέρει ότι αν ήταν στον οσφπ δεν θα τολμούσε ΠΟΤΕ να κάνει τις δηλώσεις που έκανε για το πόσο επαγγελματικό είναι το 1-0 και τι γίνεται στην ιταλία, θα τον είχαν κράξει.

Η κατάσταση ήταν από καιρό επικίνδυνη και αυτό φάνηκε στους αγώνες με ερμή και άρη ωστόσο, δυστυχώς, δεν πήραμε τα σωστά μηνύματα. Αντ’ αυτού μείναμε όλοι κολλημένοι στο εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο με την ενπ και τα διπλώσαμε(ως συνήθως)- για πόσα χρόνια πρέπει να παθαίνουμε τα ίδια πραγματικά διερωτώμαι!

Δουλειά του προπονητή ήταν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους ποδοσφαιριστές του και όχι να τους δίνει άλλοθι. Δυστυχώς και εμείς ως οπαδοί δεχτήκαμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής, ξεχάσαμε πως την πάθαμε με την απεπ και δείξαμε υπομονή μέχρι και τη φάση του 89’, ήταν όμως ήδη αργά. Κρίμα…

Διευκρινίζω ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένα θέμα αμφισβήτησης των ικανοτήτων του προπονητή αλλά βεβαίως ούτε και των ποδοσφαιριστών. Είναι καιρός όμως να προσγειωθούν, να αφήσουν τις εξυπνάδες και τις φιλοσοφίες και να κάνουν το αυτονόητο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δικαιολογήσουν τα τεράστια συμβόλαια που απολαμβάνουν και να αποδείξουν ότι πραγματικά αποτελούν το ποιοτικότερο ρόστερ που είχε ποτέ κυπριακή ομάδα. Και πάνω από όλα να δικαιολογήσουν τη στήριξη της διοίκησης και τη λατρεία του κόσμου.

Εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα είναι απλά. Δύο νίκες στους επόμενους δύο αγώνες πρωταθλήματος και πρόκριση στο κύπελλο. Αυτό θα δώσει απαντήσεις, θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα εξαφανίσει την όποια μουρμούρα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ακούγεται.

Όσον αφορά τον κόσμο το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

Απόλυτη Στήριξη και καλώς νοούμενη Πώρωση ώστε να έρθουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα τα οποία, στα ντέρμπι, όντως είναι αρκετά ακόμα και αν έρθουν με μισό μηδέν και στο τελευταίο δευτερόλεπτο.